TRAINING & CURSUS

STC Group leidt vakmensen op voor diverse beroepen binnen de offshore sector. Of je nu onderhoudsmonteur, kraanmachinist, stuurman of engineer bent. Ons offshore cursus- en trainingsaanbod is net zo divers als de sector zelf. Van STCW-trainingen voor zeevarenden tot GWO-gecertificeerde trainingen speciaal voor de (offshore) windsector en van brandbestrijding tot EHBO.

Deze cursussen en trainingen bieden wij aan op onze locatie Heijplaat, op een unieke plek in de Rotterdamse haven. Op deze locatie staan het offshore trainingscentrum van STC-KNRM en het Fire & Safety Training Centre van STC Training & Consultancy, beiden onderdeel van STC Group. De locatie beschikt over een groot aantal cursuslokalen, een overdekt trainingsbad met drijvend oefenbassin en brandbestrijdingsobjecten waaronder een losse calamiteiten tankcontainer, een ademluchtcontainer met kooienbaan en een blusschip.

STC-KNRM traint voor de branches Olie & Gas, Offshore Wind en de Maritieme sector en verzorgt diverse veiligheidstrainingen op het industriële vlak. De organisatie biedt hoogwaardige maritieme en offshore ‘emergency response’ trainingen voor bedrijven, instellingen en particulieren. Naast de verplichte standaardtrainingen ontwikkelt STC-KNRM ook maatwerk in iedere gewenste taal en trainingen bij schepen aan boord.

STC Training & Consultancy biedt een breed aanbod trainingen en cursussen voor professionals. STC Training & Consultancy biedt op maat ontwikkelde trainingsprogramma’s voor offshore rederijen en andere bedrijven in de offshore en procesindustrie. Daarnaast is het mogelijk om individueel in te schrijven op een van de vele standaard cursussen die STC Training & Consultancy aanbiedt.

Hieronder vind je een greep uit het standaard cursusaanbod van STC-KNRM en STC Training & Consultancy.  Op zoek naar maatwerk? Lees meer over offshore trainingen en cursussen op maat voor bedrijven.