Mbo Procestechniek & Maintenance

De offshore is altijd in ontwikkeling en is een interessante bron van indrukwekkende technologische hoogstandjes. Van nieuwe oplossingen voor groene energie tot innovatieve kleine gereedschappen en enorme bouwwerken.

Zie jij jezelf werken aan grote technische installaties in een avontuurlijke omgeving? Offshore bedrijven in bijvoorbeeld de offshore (petro)chemie en wind-energie kunnen goed geschoolde vakmensen goed gebruiken. Zo kun je sinds januari 2019 binnen de mbo-opleiding Allround operationeel technicus  kiezen voor een specialisatie als onderhoudsmonteur voor offshore windturbines (Topklas WIND). De eerste studenten zijn in deze Topklas WIND begonnen aan hun stageperiode. Daarvoor hebben ze wel een aantal veiligheidstrainingen moeten volgen, waaronder ‘veilig werken op hoogte’.  Benieuwd naar het werken op hoogte? Bekijk dan hier de vlog van STC in beeld.

Het STC mbo college biedt deze proces en maintenance- opleidingen:

Werkgever in de offshore?

Wilt u aan onze opleidingen bijdragen met uw offshore bedrijf? Dat kan met bijvoorbeeld stageplaatsen, gastcolleges, onderzoeksopdrachten of door tijdens evenementen kennis te maken met studenten.

Lees meer over mogelijkheden en contactpersonen >