OVER ONS

lloydstraat stcDe offshore industrie groeit en biedt ontzettend veel mogelijkheden voor een avontuurlijke carrière. Als beroepsopleider voor de offshore sector groeit STC Group mee om talent van de toekomst op te leiden voor de grenzeloze mogelijkheden binnen de sector. Als gevestigde vakinstelling in en rond de haven biedt STC Group erkende studies en cursussen voor offshore beroepen in de zeevaart, waterbouw, procestechniek & maintenance en scheepsbouw. Van mbo en hbo tot cursussen en opleidingen voor volwassenen.

STC Group 
STC Group is dé onderwijs- en kennisinstelling voor scheepvaart, transport en havenindustrie en biedt aantrekkelijke en op de praktijk gerichte opleidingen op vmbo-mbo-hbo- en masterniveau. Daarnaast verzorgt STC Group cursussen en trainingen voor professionals. STC Group is internationaal actief en heeft locaties in binnen- en buitenland. Het hoofdkantoor van de organisatie is gevestigd in mainport Rotterdam: het hart van de Nederlandse offshore industrie. 

Offshore cursussen en opleidingen
Mbo- en hbo-opleidingen
Onder de vlag van het STC mbo college biedt STC Group verschillende mbo-opleidingen die studenten voorbereiden op een beroep in de offshore sector. Op hbo-niveau biedt Rotterdam Mainport Institute, een samenwerking tussen STC Group en Hogeschool Rotterdam, de opleiding hbo maritieme techniek en diverse offshore gerelateerde minors.

Cursussen en opleidingen voor professionals
(Offshore) professionals die zich willen om-, her- of bijscholen, kunnen terecht bij STC Training & Consultancy voor zowel standaard- als maatwerkcursussen voor de offshore.

Offshore trainingscentrum
Daarnaast ligt op een unieke plek in de Rotterdamse haven het offshore trainingscentrum van STC-KNRM, een dochteronderneming van STC Group en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). STC-KNRM traint voor de branches Olie & Gas, Offshore Wind en de Maritieme sector en verzorgt diverse veiligheidstrainingen op het industriële vlak. Ook maritieme studenten van het STC mbo college krijgen training op deze locatie.

Offshore activiteiten
Behalve de offshore lesstof en trainingen die onderdeel zijn van onze opleidingen en cursussen, neemt STC Group deel aan offshore projecten en samenwerkingen, duurzame energie in het bijzonder. Zoals onze topklas WIND binnen het STC mbo college Procestechniek & Maintenance en onze bijdrage aan de Offshore Experience in het Maritiem Museum Rotterdam. Ook nemen we deel aan de Rotterdam Offshore Wind Delta alliance.

Samenwerking met offshore bedrijven
STC Group wil ook in de komende decennia jongeren helpen hun weg te vinden op de internationale arbeidsmarkt. In een snel veranderende wereld is de beschikking over voldoende goed opgeleid personeel belangrijk voor offshore bedrijven. 

Wij geloven in een nauwe samenwerking met offshore bedrijven en ervaren specialisten uit de industrie. Dat zorgt ervoor dat onze lesstof de innovatieve technieken en vaardigheden bevat die werkgevers binnen de offshore industrie vragen. Als u aan onze offshore opleidingen en/of lesstof wilt bijdragen met uw bedrijf of organisatie, neem dan zeker contact met ons op.