Windturbine op locatie Heijplaat STC KNMR- mei 2019

Windturbine-trainingen bij STC-KNRM

Om professionals en studenten nóg beter voor te bereiden op de praktijk, wordt geïnvesteerd in een windmolen op de locatie van STC-KNRM aan de Quarantaineweg in Rotterdam die specifiek ontwikkeld is voor trainingsdoeleinden.

Ook de besloten ruimte/Confined Space trainingsmogelijkheden worden uitgebreid. Tegelijkertijd worden ook de brandmodules vervangen.

Tot op heden werden de Working at Height modules voor de GWO trainingen op een externe locatie aangeboden, maar vanaf juli kunnen alle vijf de modules van de GWO trainingen uitgevoerd worden op de eigen locatie. De GWO trainingen worden aangeboden door STC-KNRM in samenwerking met Ascent Safety, een gerespecteerde naam in de wereld van het trainen van personeel dat op hoogte werkt. De firma Saphire realiseert momenteel alle aanpassingen die nodig zijn om de windmolen trainingsgeschikt te maken.  

Op en in de windmolen kunnen binnenkort verschillende escapescenario’s en de GWO Working at Height training uitgevoerd worden. Ook de GWO Sea Survival training kan gevolgd worden, in het zwembad of in de Heijsehaven. In de haven kan de Boat Transfer worden geoefend naar de monopile, waardoor gelijk overgegaan kan worden naar de Working at Height module.

Naast professionals in de windindustrie kunnen ook onze mbo-studenten die via de TopKlas WIND worden opgeleid voor de offshore-windsector binnenkort terecht om veilig op hoogte te leren werken.

Bekijk hier het trainingsaanbod voor de windsector

 

Werkgever in de offshore?

Wilt u aan onze opleidingen bijdragen met uw offshore bedrijf? Dat kan met bijvoorbeeld stageplaatsen, gastcolleges, onderzoeksopdrachten of door tijdens evenementen kennis te maken met studenten.

Lees meer over mogelijkheden en contactpersonen >